Első lépés: Hogyan kezdjünk hozzá?

A kerttervezés első lépéseként szakembereink felmérik az Önök igényeit.

Elkészítjük a kerttervet. Az Önnek megfelelő időpontban és ütemezésben látunk neki, hogy elkészüljön a kert, amelyről álmodott. Szakembereink sok éves tapasztalata a garancia arra, hogy valóban azt kapja, amit kért.

A kert tervezésénél ökológiai és esztétikai és műszaki szempontokat is figyelembe kell vennünk. Ezek harmonikus összessége biztosítja azt az élményt, ami Önt hosszú éveken keresztül boldoggá és elégedetté teszi. Ehhez bizony szakértelem és sok-sok munka kell és mi azért vagyunk, hogy ezt biztosítsuk az Ön számára. Ha ez a harmónia megvalósul, Ön éveken, sőt évtizedeken át örömét lelheti benne.
Ahhoz, hogy ez a harmónia megvalósuljon és a kert egy szerves egésszé álljon össze, sok munkára van szükség. A mi feladatunk, hogy ebből a munkából minél többet átvállaljunk Öntől.
Fontos, hogy Ön tisztában legyen még a megvalósulás előtt azzal, hogy hogyan fog kinézni a kertje és, hogy ennek mik lesznek a várható költségei. Mindezekben a feladatokban nagyon nagy lelkesedéssel állunk az Ön rendelkezésére, hisz a mi feladatunk, hogy minden olyan legyen, amilyennek Ön megálmodta.

A kert tervezése során figyelembe vesszük az Ön igényeit. Nagyon fontos lépés tisztáznunk, hagy mit szeretne elsősorban a kertjében csináélni: kertészkedni, sportolni, pihenni,vendégelet fogadni esetleg sütni-főzni? Fontos tudnunk, hogy a természetközeli kertek, vagy a geometrikus, rendezett formág tetszenek-e önnek. Természetesen magának a kertnbekis megvannak a maga sajátos adottságai. Mindezek figyelembevételével alakítjuk ki a tervet.

 
Ezek után elkészítjük a Vázlattervet,

amely tartalmazza a burkolt felületek, funcionális egységek, építmények és növényágyak elhelyezkedését.

Itt már nagyjából látható és elképzelhető, hogy mi hogyan fog kinézni.

Egyeztetés után elkészül a Kiviteli terv, amely tartalmazza a burkolatok helyét, esetleges szintkülönbség esetén a tereprendezést, támfalakat, lépcsőket, vízelvezetéshez lejtőket, és természetesen a kiültetendő növények neveit és darabszámát.

 
Látványterv:

3 dimenziós látványterv, amely hozzásegíti Önt, hogy jobban el tudja képzelni leendő kertjét

 
Amire még szükség lehet:

Szükség lehet még Engedélyezési tervre is, mely tartalmazza az esetleges  kivágandó fákat, azok pótlását,  burkolatok és zöldfelületek helyét.

A Megvalósulási terv megegyezik az engedélyezési tervvel csak a megvalósult állapotot ábrázolja.